Aktiviteter under sportlovet

Publicerad 11 februari 2014 kl 16:35

Sportlovsledig och sugen på att göra något kul? Hos oss händer det saker både i Linköping och Norrköping. På Bollspelaren i Norrköping har vi en spännande uppvisning tillsammans med ambulans, polis och assistancekåren. I Linköping är du välkommen till Gamla Linköping där du kan träffa oss och få råd kring ditt brandskydd hemma.

Norrköping

I Norrköping har vi en fartfylld uppvisning sedan många år. Ungdomsbrandkåren och en sexårsgrupp visar upp sina brandkunskaper i att till exempel, släcka bränder. Färdigheter som de har lärt sig hos oss. Polisen jagar tjuvar där man tar hjälp av sin hundpatrull. Vi blir larmade till en trafikolycka och ambulansen tar hand om de skadade. I uppvisningen ingår också en brand som vi rycker ut för att släcka. Sist men inte minst blir det visning av alla utryckningsbilar.
Tisdag 18 februari klockan 10
BOLLSPELAREN, Norrköping

Linköping

I Linköping kan du träffa oss vid Gamla Linköping och lära dig mer om hur du skapar ett brandsäkert hem. Vi finns vid Curmanska magasinet, i anslutning till utställningen ”Blåljus – idyll och dramatik”. Några av våra brandmän finns på plats och berättar hur du gör för att undvika brand och du kan även prova att släcka en konstgjord eld med en lite mer ovanlig brandsläckare. Perfekt för de lite mindre barnen som kanske tycker att riktig eld är läskigt.
Måndag, tisdag 17-18 februari klockan 10-12
Gamla Linköping, Curmanska magasinet