Angående explosion i flerbostadshus i Norrköping

Publicerad 22 januari 2020 kl 13:16

Tidigt i morse fick vi larm om en explosion i ett flerbostadshus i Hageby i Norrköping. Vi var tidigt på plats och samverkade med polis och ambulans. Klockan 07.03 avslutade vi dock räddningstjänstinsatsen, och händelsen hanteras nu av Polisen och Norrköpings kommun.

Så här skriver Norrköpings kommun på sin webbplats:

”Under morgonen har polis och räddningstjänst och hyresvärden Rikshem arbetat intensivt på platsen. Den akuta fasen är nu hanterad och alla i det evakuerade trapphuset har fått hjälp. Ingen har behövt föras till sjukhus eller akutmottagning. Samtliga avspärrningar är borttagna förutom vid den drabbade trappuppgången, Formaregatan 20. Polisen arbetar nu vidare med att utreda vad som hänt.

Norrköpings kommun bistår hyresvärden Rikshem i det fortsatta arbetet med att stötta de drabbade. Om du känner oro eller vill prata om det som hänt har S:t Johannes församlingshem öppnats upp efter förfrågan från Rikshem, och där finns även personal från Svenska Kyrkan. Norrköpings kommun har nyligen återgått till normalläge. Regionen gick tidigt under morgonen också upp i stab, men då ingen behövde föras till sjukhus återgick man till normalläge.”

Mer information: