Bli deltidsbrandman i Söderköping, Östra Ryd eller Bottna!

Publicerad 6 september 2016 kl 11:28

Vill du hjälpa människor på din hemort att känna sig trygga i sin vardag? Hos oss får du ett jobb där du träffar många människor, vuxna som barn. I många fall har du möjlighet att göra verklig skillnad och vara till stor hjälp, både för företag och enskilda människor. Nu behöver vi bli fler i Söderköping, Östra Ryd och Bottna!

Som RiB – räddningsperson i beredskap – har du larmberedskap på ditt ordinarie arbete och/eller i ditt hem. Inom fem minuter ska du kunna rycka ut från den räddningsstation som du tillhör. Du åker på räddningsinsatser inom din räddningsstations upptagningsområde och ibland även som förstärkning inom hela RTÖG. Övningar och utbildningar sker regelbundet, både dagtid och kvällar så att du är väl förberedd på de arbetsuppgifter som du kan ställas inför. Normalt övar du på sin placeringsort men övningar på andra ställen inom förbundet förekommer.

Varför ska just du bli RiB? I första hand för att du är intresserad av att göra en samhällsinsats och har en vilja att hjälpa till både vid olyckor och med att förebygga olyckor. Det skapas en god gemenskap mellan våra kvinnor och män på RiB-stationerna och du kommer förmodligen få långsiktiga och värdefulla relationer med dina kollegor.

Läs mer och ansök här!