Favoriter i repris under årets vattensäkerhetskampanj

Publicerad 25 maj 2020 kl 16:09

Varje sommar kampanjar vi för ökad säkerhet vid vatten. Vissa år har vi haft fokus på badande barn, eller snarare på deras vuxna – som behöver hålla uppsikt och ge de badande barnen sin odelade uppmärksamhet, i stället för att sitta försjunkna i sina mobiler. Andra år har vi riktat blicken mot målgruppen som statistiskt sett är överrepresenterad i drunkningsolyckor: medelålders och äldre män. Förra året vävde vi in ännu en dimension: hur gör man om någon håller på att drunkna? Hur räddar man ett liv?

I år har vi valt att återanvända två av våra kampanjer för vattensäkerhet. Från mitten av maj och fram till slutet av juni kör vi två filmer som fokuserar på nykterhet vid vatten. I filmerna får du se hur huvudpersonerna, filmade ur deras eget perspektiv, tappar kontrollen i båten respektive på bryggan.

Även fjolårets kampanj återkommer i sommar. I filmen #räddaettliv får du se en situation där kunskap om livräddning gör en stor skillnad. Också denna film kommer att rulla på sociala medier, för att nå ut till så många som möjligt. Så håll utkik i sommar, och dela gärna filmen via vår Facebooksida!

Läs mer om vattensäkerhet här:

Vattensäkerhet