Följ vår vardag på Instagram!

Publicerad 2 november 2015 kl 15:34

Från och med nu kan du följa vardagen hos Räddningstjänsten Östra Götaland via Instagram. Få en inblick i vad en brandingenjör, en brandman, ett yttre befäl eller en utbildare gör. Eller varför inte ta chansen att se vad som händer på en räddningscentral och några av räddningsstationerna, vardag som helgdag.

– Många är nyfikna på vad räddningstjänsten gör så därför vill vi gärna visa invånarna det, och då passar Instagram bra, förklarar Sylvia Rydström, kommunikationsstrateg vid Räddningstjänsten Östra Götaland, RTÖG.

Via Instagram kommer man få följa elva olika medarbetare: två brandingenjörer, en brandman, två styrkeledare, ett yttre befäl, en utbildare, en tekniker, en ställföreträdande räddningschef, en distriktschef och en operatör vid räddningscentralen.

– Den som tror att vi bara kommer ha bilder från olyckor av olika slag kommer däremot bli besviken, säger Sylvia Rydström. Av hänsyn till dem som drabbas av olyckorna kommer vi inte instagramma om känsliga larm. Däremot kommer troligtvis många bli förvånade över alla de olika uppdrag vi har. Det händer väldigt mycket hos räddningstjänsten varje dag!

Du följer räddningstjänsten på raddningstjanstenostragotaland.