Förbundsdirektör Håkan Dahm lämnar RTÖG

Publicerad 13 februari 2017 kl 12:45

Håkan Dahm, förbundsdirektör för Räddningstjänsten Östra Götaland, har idag informerat sina medarbetare om att han idag lämnar sitt förordnande som förbundsdirektör. Bakom beslutet ligger hänsyn till sig själv, sina närmaste och att medarbetarna ska få arbetsro.

– Det här har inte varit ett lätt beslut för Håkan men han har kommit till ett läge då han måste tänka på sitt och sina närmastes bästa, säger Mari Hultgren, direktionsordförande. Håkan älskar verkligen den här verksamheten och är oerhört stolt över alla medarbetare och allt vi gör, så det är klart att det smärtar att behöva komma till den slutsatsen.

– Vi har haft diskussioner vid ett par tillfällen om läget i förbundet och framtiden, och efter en semester tillsammans med familjen har nu Håkan kommit fram till att förbundet ska gå vidare utan honom. Förbundet behöver få arbetsro och då anser han att det bör ske utan honom, berättar Mari Hultgren.

– Håkan har varit en engagerad förbundsdirektör och överlämnar ett av landets bästa räddningstjänstförbund som varje dag levererar en bra service till våra invånare. Vi håller en hög kvalitet i allt vi gör, har en ekonomi som har gett ett överskott ända sedan förbundet bildades och är väl kända runt om i landet för att ligga långt framme i allt vi gör. Vi är en modern räddningstjänst som både medarbetare och invånaren har all rätt att vara och ska vara mycket stolta över. Håkan Dahm ligger bakom mycket av detta och har dragit ett stort och tungt lass.

Biträdande förbundsdirektör Ulf Lago tar nu i ett första skede över som tillförordnad förbundsdirektör.

 

Kontakt:

  • Mari Hultgren, direktionsordförande, 070-379 56 72
  • Sylvia Rydström, kommunikationsstrateg, 010-480 40 09

Senaste nyheterna

Se fler nyheter

Senaste nyheterna

Se fler nyheter