Idag är det Brandman på jobbet-dagen!

Publicerad 3 september 2019 kl 08:15

Idag, den 3 september, uppmärksammar vi våra så viktiga deltidsbrandmän genom Brandman på jobbet-dagen. Då utmärker de sig på sina ordinarie arbeten genom att ha kläder eller utrustning som de har som brandmän.

Deltidsbrandmän finns runt om i Sveriges kommuner och fyller en oerhört viktig uppgift för allas säkerhet och trygghet. Många gånger vet de flesta människor inte var deltidsbrandmännen finns så nu vill vi under en dag visa det. Idag kommer därför många deltidsbrandmän att synas på sina ordinarie arbeten, på olika sätt klädda som deltidsbrandmän.

Behovet av fler deltidsbrandmän fortsätter vara stort på många håll och syftet med denna kampanj är därför även att locka fler till detta utvecklande och givande uppdrag. Under hashtaggen #brandmanpåjobbet kommer bilder att läggas upp i olika sociala medier under hela dagen.

Deltidsbrandmän från Räddningstjänsten Östra Götaland finns både inom industrin, i sjukvården, i skolan, i kommunerna, i servicebranschen och i stora och små företag. De arbetsgivare som har medarbetare som även är deltidsbrandmän gör en värdefull insats som låter sina medarbetare vara deltidsbrandmän.