Information om vår beredskap i Valdemarsvik och Åtvidaberg

Publicerad 18 april 2017 kl 13:45

Den 1 maj kommer vi sannolikt ha en förändrad räddningstjänst i Valdemarsvik och Åtvidaberg beroende på uppsägningar vid dessa stationer. Du kommer fortfarande få hjälp från oss om du behöver, däremot kan den komma från både heltidsbrandmän i Linköping eller Norrköping och deltidsbrandmän.

I Valdemarsvik har för närvarande 12 av de 21 personer som sa upp sig valt att komma tillbaka. Det innebär att vi tillsammans med medarbetarna i Valdemarsvik nu tittar på andra lösningar än den med enbart heltidsbrandmän som vi tidigare planerat för.

I Åtvidaberg har 22 av totalt 24 personer sagt upp sig. Vi har även nyligen anställt ett par nya deltidsbrandmän. Vi kommer därför att från och med 1 maj att ha tolv heltidsbrandmän på stationen i Åtvidaberg som i skiftlag om tre brandmän, arbetar dygnet runt. De kommer kompletteras med de deltidsbrandmän som finns kvar. Det innebär att det vid vissa larm kan komma fler än tre brandmän.

Vår förhoppning, och det vi strävar efter, är att vi ska kunna fortsätta eller återgå till den ordinarie beredskapen i både Valdemarsvik och Åtvidaberg så snart som möjligt. En sak vi kan garantera är att du alltid kommer få hjälp när du behöver.

Denna information kommer naturligtvis att uppdateras återkommande så återkom gärna för senaste nytt.

Här hittar du vår tidigare information.

Senaste nyheterna

Se fler nyheter