Berit och Lilian räddade livet på kvinna som hamnat i vattnet

Publicerad 12 maj 2016 kl 16:02

På kvällen den 29 april hamnade en person i Motala ström i centrala Norrköping. Lilian Lernås, som var ute och gick med sina hundar, märkte detta och larmade genast 112 samt vinkade åt bilar att stanna och hjälpa till. Berit Arheimer tvekade inte att stanna, utan hoppade ur bilen och rusade ner till bryggan där hon fick fatt i kvinnan i vattnet. Under tiden de väntade på att vi på räddningstjänsten skulle komma till platsen, höll Berit ett fast grepp om kvinnan medan Lilian talade med larmoperatören.

– Lilian och Berit visade stor handlingskraft och stort mod, och därför vill vi ge dem en utmärkelse för rådigt ingripande, berättade distriktschef Michael Wahlqvist när han idag överräckte diplom, blommor och brandfiltar till Lilian och Berit. Deras insats räddade livet på kvinnan.
– Det är inte alla som faktiskt stannar och hjälper till, så det känns roligt att kunna uppmärksamma de som gör det, säger Mattias som jobbade som yttre befäl den aktuella kvällen och var den från räddningstjänsten som var först på plats.