Rekordmånga sexåringar såg ”Heta låtar”

Publicerad 25 november 2016 kl 11:46

Rekordmånga sexåringar kom och såg ”Heta låtar” på station Centrum i veckan. Föreställningen utbildar barnen inom brand- trafik- och vattensäkerhet, och har som mål att ge barnen en grundläggande förståelse för risker som kan finnas i barnens närhet.

Denna vecka har station Centrum i Norrköping haft besök av sexåringar från Norrköpings förskoleklasser. Föreställningen ”Heta låtar”, med ungdomar och orkester från Kulturskolan, roade och utbildade barnen inom säkerhet. Eftersom intresset var så stort fick vi sätta in två extra föreställningar – sammanlagt har nästan 1000 barn varit här!

Under förställningen får barnen lära sig hur man ska agera om det börjar brinna, att man ska ringa 112, hur man ska göra med levande ljus, dator och annat som kan orsaka bränder. De får också lära sig vikten av flytväst på sjön, att man måste ha cykelhjälm och att reflex är viktigt när det är mörkt ute.

Med hjälp av interaktion mellan barnen, skådespelarna och riktiga brandmän utbildas barnen på ett lättsamt men stundtals även lite läskigt sätt. Förhoppningen är sedan att barnen i sin tur berättar för till exempel syskon, föräldrar och far- och morföräldrar vad de lärt sig.

I vår är det dags för sexåringarna i Linköping att få samma utbildning.

Alla barn i förskoleklass erbjuds via sina skolor i Linköpings och Norrköpings kommuner att få komma till en av våra räddningsstationer för att se en teaterföreställning med namnet ”Heta låtar”. Syftet är att med musikens och teaterns hjälp skapa en grundläggande förståelse för risker som kan finnas i barnens närhet och vad man ska tänka på om det händer en olycka. Läs mer!