Simon, Casandra och Jörgen räddade livet på två personer!

Publicerad 29 april 2016 kl 15:34

Den 20 april inträffade en trafikolycka i Valdemarsvik, där bilen började brinna med två personer kvar i bilen. Då ingrep Simon, Casandra och Jörgen med ett mod och en handlingskraft som gjorde att de räddade livet på personerna. Idag uppmärksammade vi dem med diplom, blommor och brandfiltar.

Den 20 april satt Jörgen, Simon och Casandra Lindh och åt lunch i Valdemarsvik när de såg att det rykte väldigt mycket intill vägen. När de ställde sig upp för att se vad det var så såg Jörgen att det var en bil som brann, varpå alla sprang mot platsen. När de kom fram så stod några andra personer där och hade larmat 112, men inte gjort något mer. Någon sade att det satt personer kvar i bilen och då gick Jörgen, Simon och Casandra direkt till handling.

Jörgen försökte få upp förardörren, något som var svårt eftersom handtaget var varmt, och lyckades till slut. I bilen fanns en man, som Jörgen lyckades få ut, samtidigt som Simon försökte släcka branden med en brandsläckare från en affär i närheten. När mannen väl var ute tog Casandra hand om honom, och då berättade han att hans fru fanns kvar inne i bilen.

Jörgen och Simon försökte då omgående att få ut kvinnan, men dörren på den sidan var klämd mot ett träd så de fick ta sig in genom bakdörren. När de väl kom in i bilen så började det att brinna i mattan vid kvinnans fötter, så de måste skynda sig att dra ut henne genom bakdörren. Tack och lov lyckades de. Ungefär en minut senare brann hela bilen.

Tack vare Jörgens, Simons och Casandras mod och initiativförmåga så lyckades de rädda livet på både mannen och kvinnan, och idag den 29 april uppmärksammade vi dem med diplom, blommor och brandfiltar. Riktiga hjältar!