Skärblackakollegor håller inte med

Publicerad 11 februari 2015 kl 11:27

Efter tidigare artiklar i vissa av våra lokala medier angående en brand i Norsholm, har våra kollegor vid station Skärblacka reagerat. De ställer sig bland annat frågande till om de som pratat med media verkligen jobbar som RIB-anställda (deltidsbrandmän) eftersom de vid station Skärblacka inte alls känner igen sig i den bild som beskrivs.

Här är hela deras brev:

Hej,

Den senaste tiden är vi många vid stationen i Skärblacka som har reagerat på de skriverier som nyligen var i NT och Corren.

Vi från Skärblacka vill meddela att vi inte står bakom allt som skrivs i media angående branden i Norsholm. Personen/personerna som haft dialogen med media och gjort de uttalanden som gjorts, har inte gjort sig till känna till dags datum och kommer förmodligen inte göra det heller. Det kan potentiellt sett t o m, vara personal som slutat.

Vi kritiserar inte på något sätt våra kollegor som var på brandplatsen eller tycker oss vara bättre än dem utan står bakom dem i deras arbete på branden, trots att det gick som det gick.

Vi tycker det är tråkigt och vi är besvikna på media som tyvärr målar upp en dålig bild av oss.

Vår bild är att vi alltid haft ett gott samarbete med heltiden när vi kommit ut på larm och vi vill att det ska fortsätta vara så.

De synpunkter på utlarmningsrutinerna vi har ska tas internt via konstruktiva dialoger och inte via media.

Det gör vi för att vi värnar våra invånare, precis som alla andra inom räddningstjänsten. Allt för att tredje man ska fortsätta känna ett stort förtroende för oss.

Vi vill med detta meddelande säga att ni gör ett bra jobb och att vi hoppas på fortsatt gott samarbete med våra kollegor.

/Representanter från RiB-station Skärblacka

Senaste nyheterna

Se fler nyheter

Senaste nyheterna

Se fler nyheter