Digital nätverksträff för kommunikatörer inom räddningstjänstförbund

Information

Välkommen till digital kommunikatörsträff den 16 juni !

Nu bjuder vi återigen in er som arbetar med kommunikation inom räddningstjänstförbund att tillsammans stöta och blöta gemensamma frågor och utbyta erfarenheter. Tillsammans blir vi ju starkare!

Vi fick chansen att träffa flera av er fysiskt i höstas, och detta blir första gången vi ses digitalt för en ”mellan-träff”. I höst satsar vi återigen på en fysisk träff i Norrköping (förslag på datum?)

Agenda:

9.00 Välkommen! Vi presenterar oss för varandra.

9.15 – 9.45 Klarspråk. Efter önskemål delar Sara Lagré på RTÖG med sig av erfarenheter av hur man kan jobba med klarspråk och vårt ansvar att skriva så att alla förstår.

9.45- 10.15 Sociala medier. Kollegorna vid Räddningstjänsten Storgöteborg vill veta mer om hur vi andra jobbar med sociala medier. Vi delar med oss av erfarenheter och arbetssätt.

10.15- 10.30 Kort paus

10.30- 11.45 Webbplatser och lösningar. Det finns många olika sätt att jobba med webbplatser. Hur gör ni? Hur gör andra? Kollegorna vid Räddningstjänsten Storgöteborg vill veta och vi delar förstås gärna med oss.

11.45 – 12.00 Uppsamling. Vi tar upp eventuella nya frågor som väckts under förmiddagen.

12.00 – 13.00 Paus för lunch

13.00- 13.30 Kriskommunikation. Caroline Amnéus, gruppledare för pressenheten på Norrköpings kommun, berättar om hur de arbetar med kriskommunikation. Dels brett i en större plan, och dels smalare för specifika evenemang.

13.30 – 14.30 Diskussion om kriskommunikation, med utgångspunkt i fråga från kollegorna vid Räddningstjänsten Storgöteborgom om hur vi jobbar med kriskommunikationsplaner. Hur jobbar räddningstjänstens kommunikatörer med kriskommunikation? Vad är en kris för oss som jobbar i ”krisbranschen”?

14.30 – 15.15 Ordet är fritt.

15.00 – 15.15 Kort paus

15:15-15:45 Kommunikation + HR. Länsförsäkringar Östgöta berättar om hur kommunikation och HR har jobbat för att utveckla sin företagskultur och byggt sitt varumärke inifrån. Marie Aktö, marknads- och kommunikationschef, Sophia Nygren, HR-chef

15.45 – 16.00 Uppsamling. Vi tar upp eventuella nya frågor som väckts under eftermiddagen. Tack för idag!

 

Har du tips och idéer på intressanta och aktuella frågor att diskutera under träffen får du som sagt gärna notera det i formuläret.

Om du undrar något, är det bara att du slår oss en signal på 010- 480 40 09 (Sylvia) eller mejlar oss på sylvia.rydstrom[at]rtog.se. eller sara.lagre[at]rtog.se

Hoppas vi blir en lika inspirerande och härlig grupp som förra träffen!

Varmt välkommen! :-)

Anmälan

    Jag vill anmäla mig:

    Detta skulle jag vilja diskutera under träffen:

    Jag vill även tipsa om detta aktuella/intressanta ämne/nyhet, som fler kan behöva ta del av för inspiration eller ökad kunskap: