Årskurs 4

Alla klasser i årskurs 4 i våra medlemskommuner (Linköping, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik och Åtvidaberg) erbjuds en digital säkerhetsutbildning för en grundläggande kunskap om brandsäkerhet. Här lär sig barnen att förstå hur en brand kan uppstå, hur snabbt den kan spridas och riskerna med att leka med eld. Eleverna får även en inblick i hur det är att jobba på räddningstjänsten.

Vårt huvudsyfte i årskurs 4 är att sprida ett enklare säkerhetsbudskap samt att skapa en förståelse för och insikt i våra yrken för killar och tjejer.

Det digitala materialet är framtaget för att du som lärare i årskurs 4 ska kunna kan ladda ner och använda för att själv hålla i en enklare genomgång inom brandsäkerhet. Utbildningen tar ca 90 minuter, och finns att ladda ner längre ner på den här sidan.

color-yellow

Tips om annat kostnadsfritt skolmaterial!

Har ni inte möjlighet att ta del av våra utbildningar kan vi tipsa om Länsförsäkringar Östgötas skolmaterial för lågstadieelever. Länsförsäkringar Östgöta är en av våra samarbetspartners som också brinner för barns säkerhet.

Kolla in Länsförsäkringar Östgötas material för lågstadieelever