Årskurs 4

Alla klasser i årskurs 4 i våra medlemskommuner (Linköping, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik och Åtvidaberg) erbjuds en säkerhetsutbildning. Den sker på plats i respektive skola. Här lär sig barnen att förstå hur en brand kan uppstå, hur snabbt den kan spridas och riskerna med att leka med eld. Vi pratar också om hur det är att arbeta inom räddningstjänsten.

Vårt huvudsyfte i årskurs 4 är att sprida ett enklare säkerhetsbudskap men även att skapa en förståelse för och insikt i våra yrken för killar och tjejer.

Utbildningen tar ca 1,5 timma och är gratis.

För att kunna säkerställa en grundläggande kunskap om brandsäkerhet för alla 4-klassare i våra medlemskommuner behöver vi även finnas tillgängliga med digitalt material. Därför har vi tagit fram material som du som lärare i årskurs 4 kan ladda ner och använda för att själv hålla i en enklare genomgång inom brandsäkerhet.

color-yellow

Tips om annat kostnadsfritt skolmaterial!

Har ni inte möjlighet att ta del av våra utbildningar kan vi tipsa om Länsförsäkringar Östgötas skolmaterial för lågstadieelever. Länsförsäkringar Östgöta är en av våra samarbetspartners som också brinner för barns säkerhet.

Kolla in Länsförsäkringar Östgötas material för lågstadieelever