Alkohol och droger

Det finns förhoppningsvis ingen som anser att droger och bilkörning hör ihop. Trots det så dör varje vecka en person i trafikolyckor där alkohol är inblandad. Kör du onykter riskerar du båda andras och ditt eget liv. Är du en yngre eller medelålders man ska du stanna upp lite extra och tänka till. Du är nämligen den vanligaste rattfylleristen. En av tio rattfyllerister är kvinnor.

Många tror även att alkoholen går ut kroppen mycket snabbare än den gör. ”Dagen-efter-fyllan” har gjort många utan körkort och tyvärr även skördat andras liv.

Ser du någon som tänker köra onykter eller drogpåverkad måste du göra vad du kan för att hindra personen. Vi förstår att det kan vara svårt att säga ifrån när någon du känner väl, eller kanske inte alls, tänker sätta sig onykter bakom ratten. Men det kommer vara mycket svårare att leva med att du inte gjorde vad du kunde om någon skadas eller dödas. Det kan vara värt att ta ett gräl för att slippa gå på begravning.

Andelen onyktra personer som omkommer i dödsolyckor i trafiken minskar glädjande nog. Hjälp oss fortsätta den trenden genom att aldrig chansa. Kör alltid utan droger och alkohol i kroppen. Och hindra alltid andra från att göra det.