Digital nätverksträff för kommunikatörer inom räddningstjänstförbund 13 juni

Information

Varmt välkommen på digital nätverksträff för oss som jobbar som kommunikatörer inom räddningstjänsten och specifikt inom förbund. Vi ser fram emot att fortsätta traditionen av att träffas och utbyta idéer för att på ett mer effektivt och strategiskt sätt kunna jobba med vår kommunikation.

Har du tips och idéer på intressanta och aktuella frågor att diskutera under träffen får du gärna notera det i formuläret. Det är vi tillsammans som gör dagen. Och kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar. Allt eftersom önskemål kommer in uppdaterar vi sidan här med en dagordning.

Träffen är gratis då den bygger på våra egna presentationer och diskussioner. Har vi önskemål om extern föreläsare som tar betalt, kan vi bjuda in hen till höstens träff i oktober (inget spikat datum än).

I och med att vi ses digitalt är det förstås inga problem att vara med delar av dagen.

Tid: klockan 10 till ca 16

Program för närvarande
Förmiddag
10-12
– Effekter av ändringarna kring dygnsarbete och dygnsvila – varvet runt, vi delar med oss av vårt arbete, det här gick bra, det här mindre bra, så här är det idag.
– Ny webb hos kollegorna vid Räddningstjänsten Karlstadsregionen – Birgitta Johansson berättar mer om arbetet från målgruppsingångar till ämnesingångar

Eftermiddag
13-13:30 – Ny kampanj för breddad rekrytering till RIB – Anna Sahlberg samordnare för RäddsamVG berättar mer

13:30- ca 16
– Bra kommunikationssatsningar för lite pengar, vad, hur och vilken typ av hjälp tog ni eventuellt in? Malin Husár vill gärna få inspirerande tips!
– Strategi för extern kommunikation – någon som har en att dela med sig av? Anette Andersson vid Höglandets räddningstjänstförbund vill gärna ta del av detta.
– Kanalval för intern kommunikation – hur gör ni andra för att bäst nå fram? Anette Andersson vid Höglandets räddningstjänstförbund är idel öra.
– Hur förhåller vi oss till medarbetare som vill berätta om sitt arbete i sociala medier? Risker, möjligheter, vad säger lagstiftningen? Björn Westerdahl vid Storstockholms brandförsvar undrar.

Vi avslutar dagen med att bestämma datum för vår träff i oktober då vi ses i Norrköping.

 

Sylvia
010- 480 40 09
sylvia.rydstrom@rtog.se

Sofie
sofie.agren@rtog.se.

 

Vi ses den 13 juni! 

Sylvia och Sofie
Räddningstjänsten Östra Götaland

 

 

 

 

 

Anmälan

    Jag vill anmäla mig:

    Detta skulle jag vilja diskutera under träffen:

    Jag vill även tipsa om detta aktuella/intressanta ämne/nyhet, som fler kan behöva ta del av för inspiration eller ökad kunskap: