Brandman på jobbet-dagen – den första tisdagen i september

Publicerad 5 september 2023 kl 10:20

Idag uppmärksammar vi alla våra deltidsbrandmän som är med och säkerställer att vår landsbygd och vårt samhälle är en tryggare och säkrare plats. Deltidsbrandmän runt om i Sverige går idag till sina ordinarie arbeten iklädda arbetskläder från deras viktiga jobb som deltidsbrandmän.

Att vara deltidsbrandman innebär att du har ett ordinarie arbete som du får gå ifrån när det går larm. Och där det finns deltidsbrandmän finns det även en arbetsgivare som gör det möjligt för dem att utföra båda arbeten – det är vi mycket tacksamma för. Det gör att vi kan säkerställa att hjälp kan vara framme till den som behöver det även där avstånden är lite längre.

Inom vårt förbund arbetar totalt 450 anställda. Strax över 200 av dem är deltidsbrandmän fördelade på totalt 12 deltidsstationer. De gör att vi exempelvis kan nå boende i Ulrika, Linköpings kommun, Östra Husby, Norrköpings kommun eller Åtvidaberg inom några minuter.

Passa på att uppmärksamma och heja på en brandman om du träffar på en idag.

Är du själv nyfiken på hur du kan bli deltidsbrandman?

Läs mer här och skicka in en fråga eller en intresseanmälan.

 

 


Fakta:

Den första Brandman på jobbet-dagen arrangerades 2016.

Initiativtagare till kampanjen är Sveriges räddningstjänster genom RRB — Räddningstjänstens Riksorganisation för Beredskapsfrågor. Läs mer på deras hemsida här.