Engagera dig som civil insatsperson i Ringarum

Publicerad 12 september 2023 kl 13:06

Vi söker dig som vill göra en insats för ditt samhälle. Välkommen till församlingshemmet i Ringarum klockan 18.00 den 19 september för att få veta mer.

Allt fler räddningstjänster i Sverige startar upp verksamhet med civila insatspersoner. Civila insatspersoner, CIP, gör viktiga första insatser på olycksplatser. Alla som medverkar som CIP gör det helt frivilligt. Man hjälper till utifrån sin egen förmåga och förutsättningar och avgör själv vid varje tillfälle om man kan bidra. Du får en utbildning, utrustning – och en chans att bidra till ett tryggare och säkrare samhälle.

En civil insatsperson kan finnas i områden där räddningstjänst eller ambulans har lång framkörningstid, och kan med enkla medel göra en första insats. Beroende på typ av olycka och omfattning kan insatsen från CIP ha en avgörande betydelse för hur händelsen utvecklar sig. Du kan dessutom vara en hjälp i det förebyggande arbetet.

Välkommen på träff i församlingshemmet i Ringarum klockan 18.00 den 19 september.

Vi presenterar vad CIP innebär, hur du som invånare kan engagera dig, och hur det i så fall går till. Ingen föranmälan krävs, alla är varmt välkomna. Du får chansen att ställa frågor och hitta rätt kontakt för att kunna engagera dig.

 

Vill du läsa mer om civila insatspersoner? Här finns några länkar:

https://www.brandskyddsforeningen.se/regionala-foreningar/brandskyddsforeningen-sodermanland/om-oss/civil-insatsperson-cip/sa-fungerar-det-att-vara-civil-insatsperson-cip/

https://www.brandskyddsforeningen.se/tidningen-brandsakert/artiklar/fler-frivilliga-gor-skillnad/?utm_source=facebook&utm_medium=socialmedia&utm_campaign=cip-bs&fbclid=IwAR2c-nHUDvD5BJsi8M5xAEVCN0TaAnOitjl3tSntFaX9xSmw7lbO6DNf7T0