Sommarvärme, bad och båtliv – hyr din flytväst hos oss

Publicerad 8 juni 2023 kl 11:24

Att bära en flytväst är av avgörande betydelse för säkerheten vid aktiviteter i eller nära vatten. Flytvästen en viktig säkerhetsåtgärd som kan rädda liv och minska risken för olyckor i vattenmiljöer. Oavsett om du är en erfaren simmare eller inte, är det alltid klokt att bära flytväst.

  • Räddar liv: En flytväst kan vara skillnaden mellan liv och död i nödsituationer på vattnet. Oavsett om det är en båtolycka eller ett oavsiktligt fall i vattnet från en brygga, kan en flytväst hålla dig flytande och minska risken för drunkning. Den ger dig möjlighet att invänta räddning eller att ta dig till säkerhet på egen hand.
  • Oväntade händelser: Olyckor händer ofta utan förvarning. Det kan vara en plötslig strömförändring, en båtmotor som slutar fungera, eller att snubbla och falla i vattnet. Att bära en flytväst ger en extra säkerhetsnivå för sådana oförutsedda händelser och minskar risken för panik eller chock som kan uppstå vid oväntade situationer.
  • Förebygger utmattning: Att vara i vattnet en längre tid är ansträngande. Att hålla sig flytande utan en flytväst kan kräva mycket energi och leda till snabb utmattning. En flytväst ger stöd och minskar ansträngningen som krävs för att hålla sig ovanför ytan, vilket ökar chansen för dig eller dina nära att klara sig ur oväntade situationer.
  • Föredöme för säkerhet: Genom att bära en flytväst visar du andra att du prioriterar säkerheten och agerar som en förebild. Detta gäller särskilt om du är med barn eller ungdomar. Genom att visa att du tar säkerhet på allvar och följer rekommendationer kan du inspirera andra att göra detsamma och skapa en kultur av ansvarsfullt beteende kring vatten.

För bara 10 kronor per dygn kan du hyra flytväst hos oss.

Hyr flytväst hos oss

Bor du i Linköping ringer du 0727-01 98 66 (station Kallerstad) och i Norrköping till 070- 348 90 68 (station Centrum) eller 010-480 41 10 (station Kvillinge). Det är säkrast att du kontaktar oss dagtid, men vi kan vara ute på larm så ring igen om vi inte svarar första gången. Du får själv hämta flytvästarna hos oss.

  • Om du har ringt i förväg, så har vi hängt fram flytvästen/flytvästarna.

  • Om du inte haft möjlighet att ringa, tala om vilken vikt som personerna som behöver flytvästar har, så hämtar vi rätt storlek.
  • Betala genom att swisha till 123 667 22 57 (Norrköping) eller 123 414 90 84 (Linköping). Märk din betalning med flytvästens/flytvästarnas nummer.

Tack för att du tar hand om dig när du vistas vid eller på vattnet!

Flytvästen – en livräddare!

Vattensäkerhet