Tjej och nyfiken på brandmansyrket? Kom på prova-på!

Publicerad 17 augusti 2022 kl 14:44

Nu kommer en ny chans för dig som är tjej mellan 16 och 100 och nyfiken på att veta mer om hur det är att vara brandman ! Lördag den 24 september ordnar vi nämligen ännu en prova-på-dag, då du får träffa ett antal kvinnor som arbetar som brandmän som berättar om sitt jobb. Du får också prova på olika praktiska moment.

Under dagen kommer du få information om vad jobbet innebär och hur man utbildar sig till brandman. Det finns mycket tid för att ställa frågor och prata om just det du är intresserad av att veta! Du får testa att bära full utrustning och utföra olika moment som exempelvis rökdykning och släckning. Du får också testa larmställ och prova på olika moment som rökdykning, släckning och rullbandstest. Alla moment är frivilliga.

Vi bjuder på fika och lunch under dagen.

Dag: Lördagen den 24 september

Tid: 9.00-15.00

Plats: Räddningstjänstens utbildningscenter i Norrköping, Arkösundsvägen, nära flygplatsen.

Ta med: Träningskläder och gymnastikskor. I övrigt kläder efter väder, då vi till stor del kommer att vara utomhus. Det kommer att finnas duschmöjligheter för den som vill.

Anmälan: Anmäl ditt intresse genom att mejla namn, kontaktuppgifter, ålder och eventuella allergier till Carolina Käll (e-post: carolina.kall[at]rtog.se).

Antal platser är begränsat, så anmäl dig gärna så fort som möjligt.

Sista dag för anmälan: Onsdag 14 september. Efter detta datum kontaktas du av oss.

Om du har frågor: Kontakta Carolina Käll: carolina.kall[at]rtog.se

Välkommen!

//Emelie, Linda-Marie, Anna, Yvonne, Linn och Carolina