Vi söker brandmän

Publicerad 3 oktober 2023 kl 07:51

Just nu söker vi ett antal brandmän till någon av våra fyra heltidsstationer i Linköping och Norrköping. Och vi söker brandmän för semestervikariat sommaren 2024, under perioden juni till augusti.

En av Räddningstjänstens viktigaste uppgifter är att öka säkerheten och förebygga så att olyckor inte händer. Att bidra till att höja människors egen kunskap och förmåga så att var och en ska ha sin egen säkerhet i egna händer är något som vi jobbar intensivt med. Men när olyckan är framme så handlar vårt arbete om att rädda människor, egendom och miljö samt att hjälpa till vid kriser i samhället. Som brandman kommer du bland annat arbeta med räddningsinsatser, förebyggande säkerhets- och utbildningsarbete, övning och underhåll.

Det är ofta flexibiliteten med alla de olika arbetsuppgifterna, samt att ingen dag är den andra lik, som gör att jobbet som brandman extra intressant. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män. Eftersom vi är viktiga för våra invånare är det värdefullt för oss som räddningstjänst att vi speglar samhället. Vi värderar därför kulturell kompetens då vi ser att det tillför ytterligare förståelse, erfarenhet och kunskap i våra möten med invånare samtidigt som det utvecklar vår organisation.

Läs mer och ansök här!