Vi söker en larm- och ledningsoperatör!

Publicerad 1 februari 2023 kl 11:36

Har du erfarenhet av arbete inom skydd och säkerhet, och är en kommunikativ person som klarar av att prestera i pressade situationer? Vill du vara en del av det som är hjärtat i vår verksamhet, vår räddningscentral? Just nu söker vi larm- och ledningsoperatörer till vår räddningscentral för tillsvidareanställning, dessutom söker vi ett tidsbegränsat semestervikariat under sommarmånaderna juni-augusti.

Räddningscentralen som är på station Lambohov i Linköping är en del av den övergripande ledningen för räddningstjänstverksamhet i Östergötland och samverkar nära med flera olika aktörer. Tillsammans med andra samhällsaktörer sker 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, året runt alarmering av hjälpresurser då olyckor inträffat i samhället. Varje år genomförs cirka 8500 alarmeringar vid räddningsinsatser eller andra typer av uppdrag. Vid Räddningscentralen bedrivs även avancerat stabs- och ledningsarbete. Vid Räddningscentralen arbetar totalt 12 personer, där minst två är ständigt tjänstgörande. Personalgruppen består av vakthavande befäl och larm- och ledningsoperatörer. Larm- och ledningsoperatören ansvarar för att information tas in, bearbetas och presenteras till berörda parter under räddningsinsatser.

Tjänsten ställer stora krav på att du har god kommunikativ förmåga och kan hantera, bearbeta och presentera information på bästa möjliga sätt till berörda parter under räddningsinsatser. Vidare krävs det att du är stresstålig och har förmåga att prestera under situationer när arbetsbelastningen är hög och när flera saker händer samtidigt. Du kan självständigt planera, prioritera och driva ditt arbete framåt och är duktig på att anpassa ditt sätt till ändrade omständigheter. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående, med en vilja att ge god service och att leverera lösningar.

Läs mer om tjänsten och ansök här!