Vi söker IT-chef

Publicerad 28 mars 2023 kl 13:25

Räddningstjänsten Östra Götaland söker en IT-chef till en nyckelposition i vår organisation. Har du erfarenhet av att arbeta med planering av verksamhet och gillar att arbeta målstyrt? Har du god kunskap om IT- och informationssäkerhet? Då har vi en plats för dig! Vi erbjuder en spännande arbetsplats i ständig utveckling där du får möjlighet att arbeta med tekniskt avancerade lösningar som verkligen gör skillnad. Du kommer ha en ledande roll i att utveckla vår IT-funktion för att den ska kunna stödja vårt uppdrag som räddningstjänst.

IT-chefen har en viktig funktion där samverkan sker med leverantörer av system och även tjänster kring arbetsplats, serverdrift samt nätverk och telefoni. Du kommer att leda och ansvara för funktionen som består av fyra IT-tekniker som är specialister inom de system som krävs för att bedriva räddningstjänst, samt generalister inom IT-verksamhetens tekniska infrastruktur och administrativa stödsystem. Tillsammans med andra kommer du att fortsätta att utveckla IT-förvaltningen och anpassa den så att den ligger på rätt nivå och ger avsedda effekter.

Som chef kommer du också att vara involverad i verksamhetsutveckling. Detta kan innebära att hantera styrning och ledning av uppdrag och projekt antingen inom IT-förvaltningen eller i större projekt som berör hela organisationen. Vidare kommer du ansvara för IT-säkerhetsfrågor och arbeta nära andra delar av organisationen för att identifiera behov och genomföra lämpliga åtgärder för att etablera en stabil och pålitlig säkerhet samt IT-miljö.

Läs mer om tjänsten och ansök här.