Prova på

Vi söker alltid dig som vill göra en insats för ditt samhälle – som deltidsbrandman. Regelbundet håller vi i prova på-tillfällen för dig som är intresserad. Håll utkik i våra sociala medier och här på vår hemsida för att se när nya datum för träffar dyker upp.

Här kan du läsa mer om våra olika typer av prova på-tillfällen som återkommer mer eller mindre regelbundet under året.

Prova på-dagar för tjejer och kvinnor:

Dessa hålls för tjejer och kvinnor från 16 års ålder. Det är en hel dag med information, övningar och frågestunder för att du ska få en så bra bild som möjligt av hur vardagen som brandman kan se ut. Du får möjligheten att testa larmställ och prova på olika moment som rökdykning, rullbandstest och andra delmoment som ingår i en brandmans jobb. Speciellt anpassad för att kunna ha ett öppet och varmt klimat med kvinnor – för kvinnor.

Prova på-kvällar för kvinnor (deltidsbrandman):

På våra deltidsstationer håller vi o prova på-kvällar specifikt för kvinnor för att informera om hur det är att arbeta som deltidsbrandman, och hur du enkelt och effektivt kan kombinera det med ditt ordinarie arbete. Dessa träffar sker på någon av våra deltidsstationer – då är alla välkomna, trots att du framöver kanske inte kommer att arbeta vid just den deltidsstationen som din prova på-kväll hålls vid.

Prova på-kvällar för män och kvinnor (deltidsbrandman):

Våra prova på-kvällar hålls på våra deltidsstationer för både män och kvinnor. Där får du träffa oss och passa på att ställa alla frågor kring hur det är att vara deltidsbrandman. Vid vissa tillfällen får du prova våra larmställ och göra olika fysiska tester för att se hur det känns – och om du klarar den fysiska ansträngningen. Hålls regelbundet på orter där vi behöver fler kollegor.

Har du frågor, eller är intresserad av att veta när nästa träff hålls? Kontakta oss gärna för att få reda på mer.

Deltidsbrandman/RIB

Frågor om, eller intresserad av nästa prova på-träff för deltidsbrandmän?

Heltidsbrandman

Frågor om, eller intresserad av nästa prova på-träff för heltidsbrandmän?